Voor Mantelzorgers

Bent u Mantelzorger?

Als mantelzorger zorgt u voor een chronisch zieke of hulpbehoevende naaste, vriend of buur. Doorgaans kiest u niet voor zo’n langdurige zorgsituatie, maar wordt u voor een voldongen feit gesteld. Dat kan leiden tot een opeenstapeling van zorgtaken en regelzaken. In het Nederlandse zorgstelsel zijn diverse regelingen opgenomen die mantelzorgers ondersteunen, maar dan moet u wel de weg kennen. Wij zijn thuis in die wereld en bieden u graag onze helpende hand, zowel met informatie en advies als met organisatorische en administratieve ondersteuning.

Voor werkgevers

Zorgt u goed voor uw medewerkers?

Wist u dat gemiddeld één op de vier medewerkers het werk combineert met zorgtaken thuis? Eén op de zes van deze mantelzorgers vervult zelfs intensieve zorgtaken. Als werkgever kunt u eraan  bijdragen dat deze taken hen niet boven het hoofd groeien. Door de vroegtijdige inzet van onze mantelzorgmakelaar kunt u uitval en langdurig verzuim voorkomen. Samen met de werknemer regelen we goede, passende ondersteuning, zodat de balans tussen werk en privé hersteld wordt. Dit is ook in uw voordeel, want niet alleen bespaart u op de verzuimkosten, u kunt ook vertrouwen op de duurzame inzetbaarheid van uw gemotiveerde krachten. 

Voor clienten

Heeft u zelf zorg nodig?

Wanneer u zelf zorg nodig heeft, kunnen wij als cliëntondersteuner ook voor u iets betekenen. Niet iedereen kan terugvallen op een vangnet van familie, vrienden of buren, terwijl hulp wel nodig is. En ook als er wel iemand voor u zorgt, kan het goed zijn om deze mantelzorger te ontlasten, juist omdat deze zorg een groot beroep op hem of haar doet. Bij de inzet van cliëntondersteuning behoudt u zelf de regie. We bespreken samen uw mogelijkheden en wensen en daar stemmen wij vervolgens onze ondersteuning op af. U bent bij ons in goede, professionele handen.