Maak kennis met Marjolijn

Hulp bij zorgvragen is een initiatief van Marjolijn Maas. Zij volgde de opleiding Social Work en werkte jarenlang als cliëntondersteuner bij Stichting MEE. Vervolgens maakte zij de overstap naar Stichting Buddy Netwerk, waar zij vrijwilligers koppelt aan individuele zorgvragers. In deze functies deed Marjolijn zowel ervaring op met diepgaande zorgrelaties als met de meer coachende, organisatorische kant van de zorg.

Die gecombineerde achtergrond vormt een uitstekende uitvalsbasis voor haar werk als mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner. Marjolijn volgde hiertoe een post-HBO-opleiding bij Auxilium Academy. Zij is lid van BMZM (de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars) en de BCMB (de beroepsvereniging voor cliëntondersteuners). Met andere mantelzorgmakelaars vormt zij een netwerk, waarin over en weer gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis, ervaring en inzet.

“In mijn werk heb ik altijd contact gehad met een breed scala aan mensen die allemaal verschillende verhalen en beweegredenen hadden. Iedereen is anders, en ik vind het boeiend om niet alleen een inkijkje te krijgen in die levens, maar ook om ze een stukje gemakkelijker te maken. Na al die jaren in de hulpverlening heb ik veel mensenkennis opgedaan. Ik ken de weg in het zorgsysteem en ik bijt me er met plezier in vast om dingen geregeld te krijgen. Mantelzorgers verrichten zorgtaken die veelal onzichtbaar en ondergewaardeerd blijven. Ik probeer hen op allerlei manieren te ondersteunen, zodat zij zich gestut en gesteund voelen in hun belangrijke werk.”