Regelen

Kunnen wij wat regelwerk van u overnemen?

Wilt u graag ondersteuning aanvragen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Ziet u op tegen het papierwerk dat met zo’n aanvraag gepaard gaat? Lukt het u niet om de juiste instanties te pakken te krijgen of komt u er simpelweg niet aan toe? Bij al dat soort vragen ondersteunen wij u graag. Wij nemen het regelwerk uit handen, zodat u uw aandacht kunt richten op de zorg voor uw naaste. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met het regelen van een indicatie, het aanvragen van de juiste voorzieningen en hulpmiddelen of het zoeken naar een passende dagbesteding. Samen met u onderzoeken we de diverse mogelijkheden, waarbij u uiteraard de regie houdt. Uw energie is kostbaar, dus laten we er zuinig op zijn.

Onze andere diensten zijn

Informeren

Het zorgstelsel is Nederland is erg ingewikkeld. Wij hebben zicht op alle regelingen en mogelijkheden en vertellen u er graag meer over.

Meedenken

Mantelzorg kan een zware last zijn, maar u kunt de zorg delen. Wij denken mee over hoe het anders kan en bieden een luisterend oor.

Als mantelzorger komt er veel op u af. Wij informeren, regelen en denken met u mee.

Wanneer iemand (chronisch) ziek is, neemt een naaste vaak de zorg op zich. Deze mantelzorg wordt bijna als vanzelfsprekend ervaren, maar kan best heel ingrijpend zijn. Goede ondersteuning helpt u om deze zorgtaken goed in te vullen en vol te houden. Wij maken u wegwijs in het zorglandschap, kunnen u taken uit handen nemen en zorgen samen met u voor een passende oplossing.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Aanvragen van huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoer
  • Aanvragen van een indicatie bij het CIZ (Centrum voor indicatiestelling Zorg)
  • Aanvragen en inrichten van een PGB (Persoonsgebonden Budget)
  • Invullen van diverse formulieren, opstellen van brieven en bezwaarschriften
  • Regelen van begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf (respijtzorg)
  • Informatie en hulp bij financiële regelingen
  • Alle vragen die u verder heeft omtrent uw (mantel)zorgsituatie